Sunday bites

Unturi 100% naturale.

arrow-long-down

Salutare! 

Probabil ai câteva curiozități legate de unturile produse de noi, așa că ne-am gândit să îți răspundem aici. Desigur, dacă nu găsești aici răspunsul la întrebarea ta, ne poți scrie oricând la: hello@sunday.ro

Aici este locul în care am sintetizat cele mai întâlnite întrebări primite din partea voastră.

Unde sunt produse unturile Sunday Bites?

Unturile sunt  produse chiar de noi, în România, la fabrica Sunday Bites din Râmnicu Vâlcea.

Ne ocupăm de întreg procesul de producție: de la spălat, igienizat și etichetat borcane – până la prepararea untului propriu-zis. Toate acestea se întâmplă la fabrica Sunday Bites din Râmnicu Vâlcea, pe care o vizităm cam de 2-3 ori pe lună. Producem în loturi mici și dese,  asta fiindcă ținem mult ca borcanele ce ajung la voi să fie cât se poate de proaspete.

De ce se ridică uleiul la suprafață ?

Dacă observați că uleiul plutește sau că este urmat de bucățelele de alune și mai apoi de untul propriu-zis (aici vorbim despre untul de arahide crocant) nu e deloc motiv de îngrijorare. Ba din contră, ar trebui să vă bucurați: produsele sunt curate, 100% naturale.

Când este foarte proaspăt, uleiul rezultat din măcinarea nucilor este foarte bine amestecat în compoziția untului. În timp, datorită densității mici și a faptului că nu folosim stabilizatori, uleiul se separă. Acesta e un indicator clar că untul este natural, doar din arahide / nuci / semințe și atât.

Dacă amestecați untul înainte de consum (ceea ce vă și recomandăm), veți vedea că își recapătă forma. Now it’s all good & ready to eat.

Fin sau crocant? Care este diferența?

Untul de arahide fin este măcinat și omogenizat foarte bine, cremos și ușor de întins pe paine. Ideal pentru cei mici. Untul de arahide crocant conține mici bucățele crocante de arahide, care fac cranț-cranț. Ideal pentru cookies vegani. 🙂

Ce conțin unturile?

Unturile noastre conțin doar ingrediente curate ce variază de la un mix la altul, cum ar fi: alune de pădure, arahide, miere, caju, migdale, cacao și nimic mai mult. Nu conțin nici urmă de sare, zahăr, conservanți, coloranți, uleiuri, stabilizatori sau grăsimi hidrogenate.

Toate mixurile sunt gluten free și vegane, fiind bune chiar și pentru cei mici. Am adăugat această informație și pe eticheta borcanelor, prin simbolurile internaționale.