0 Comments

Pentru că iubim cafeaua și pentru că avem nevoie de ea ca de aer în fiecare dimineață, m-am gândit să vorbim puțin despre diferitele moduri în care o servim. Mulți dintre noi nu știm care este diferența între espresso/americano sau cafe latte/cappucinno.

Să le luăm pe rând, zic.

ESPRESSO

Espresso este punctul de plecare pentru toate tipurile de cafea. Este concentrată, cu o aromă intensă și nu conține lapte deloc. Se prepară la espressor iar la suprafață se formează o spumă groasă, de culoarea alunii.

Se servește de obicei într-o ceașcă micuță – petit cup.

AMERICANO

Cafeaua americano se pregatește adăugând apă fierbinte la espresso. Se presupune că a apărut în timpul celui de-al doilea război mondial, când vasele americane au ajuns în Europa – nefiind obișnuiți cu aroma puternică a espresso-ului, l-au diluat cu apă. Tăria acestuia depinde de cât shot-uri de espresso folosiți pentru a-l prepara.

CAPPUCCINO

Cappuccino este probabil una dintre cele mai populare băuturi din cafenelele din întreaga lume la ora actuală. Acesta se prepară din trei ingrediente: espresso, lapte și spumă de lapte. Reteta clasica este compusa dintr-un shot de espresso, peste care se toarna laptele fierbinte, iar deasupra se adauga un strat gros de 1 centimetru de spuma de lapte.

CAFE LATTE

Cafe latte, ușor de confundat cu cappuccino, este de asemenea, o bătutură pe bază de espresso doar că spre deosebire de cappuccino, conține mai mult lapte și mai puțină spumă. Laptele se adaugă treptat, amestecându-l armonios cu shot-ul de espresso, lăsând doar o mică cantitate de spumă la suprafață. Mai simplu spus, este un cappuccino mai mare dar fără prea multă spumă.

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.