0 Comments
breakfast

Deşi am mai discutat în articolele precedente, micul dejun este extrem de important în vieţile noastre pentru că ne furnizează combustibilul după o noapte de somn. Dacă sărim peste micul dejun (şi o facem adeseori) este ca şi cum am încerca să pornim o maşină  care nu are combustibil. De foarte multe ori nu avem timp, pentru că suntem pe fugă mai tot timpul sau pur şi simplu uităm. Însă, ni se întâmplă adeseori să ne plictisim de ceea ce mâncăm în fiecare dimineaţă şi să ne dorim ceva nou. Aşa se întamplă tot timpul – monotonia intervine iar noi ne pierdem pur şi simplu cheful.

Ne-am gândit astăzi să vă prezentăm câteva idei pentru un mic dejun copios dar şi sănătos – cu toţii avem nevoie de spontaneitate din când în când.

  •  Smoothie – nu contează dacă ai chef de banane, de mure sau de căpşuni. Un smoothie este la îndemâna tututor, uşor de făcut şi plin de vitamine. Dacă îi adaugi şi nişte gheaţă – ai parte de un mic dejun răcoritor (mai ales vara, când bine ştim că ne topim în Bucureşti.)
  • Mix de nuci – săptămâna trecută am vorbit despre importanţa şi beneficiile pe care nucile le au asupra noastră aşa că nu insist asupra subiectului. Un mix de legume alături de un fresh de portocale o să vă ţină sătui şi fericiţi până aproape de prânz.
  • Bagel cu egg and bacon – este simplu şi uşor de făcut, reţeta este simplă, se scoate bagel-ul de la cuptor cu zâmbetul pe buze și se adaugă cream cheese. Batem oule, facem omleta și o adăugăm la bagel. Pentru savoare, punem bacon și un sos de roșii proaspăt, absolut fantastic, pe care îl facem cu mare drag pentru voi.
  • Unt de arahide – partea bună este că poţi folosi untul de arahide în diferite combinaţii – fie cu dulceaţă, cu banane sau chiar poţi să faci un milkshake care să conţină acest produs miraculos.
  • Bruschete cu cremă de brânză şi somon afumat – simplu de făcut, se bagă feliile de pâine la cuptor pentru 5 min iar apoi se adaugă crema de brânză şi bucăţele de somon afumat. Cu reţeta asta, ai aportul necesar de omega 3 încă de la începutul zilei.
  • Salată de fructe – un mix de portocale, mere, banane, pere şi kiwi peste care adaugi o lingură de miere este modalitatea perfectă de a-ţi începe ziua. Un amalgam de culori şi de savoare. Try it!

Dacă ai alte idei şi vrei să îi ajuţi şi pe ceilalţi să îşi înceapă ziua bine, lasă-ne un comment şi spune-ne care e reţeta ta preferată pentru un mic dejun perfect!

 

 

Write a comment:

*

Your email address will not be published.